19 Ocak 2018 - 14:03
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlçemizde Coşkuyla Kutlandı
  • Haber Tarihi: 06-11-2017

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen program, 28 Ekim Cumartesi günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı.

29 Ekim Pazar günü ilçe kaymakamımız Mehmet Şerif OLÇAŞ’ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılmış olan hat kursu öğrencilerinin sene boyunca ortaya koydukları eserlerin sergi açılışı yapıldı.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamaları, ilçemizdeki kapalı spor salonunda devam etti. Burada düzenlenen programa Kaymakamımız Mehmet Şerif OLÇAŞ, Belediye Başkanı Şehmus KARAMEHMETOĞLU, Cumhuriyet Savcısı Süleyman ÖZEN, Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili İmran AKMEŞE, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Alper Soner SERİN, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Mehmet KARADEMİR, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Mehmet Şerif OLÇAŞ, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Program, öğrencilerin şiir dinletileri ve ilçe halk eğitim merkezinin hazırlamış olduğu folklor gösterileri ile devam etti.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Mehmet Şerif OLÇAŞ, Belediye Başkanımız Şehmus KARAMEHMETOĞLU ve Cumhuriyet Savcısı Süleyman ÖZEN tarafından hediyelerin takdim edilmesiyle program sona erdi.