14 Kasım 2018 - 19:16
İLÇEMİZ ANKARA'DA TANITILDI
  • Haber Tarihi: 10-09-2018

Ankara’da düzenlenen Diyarbakır ve ilçelerinin tarihi, turistik yerleri, kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı“Diyarbakır Tanıtım Günleri” Atatürk Kültür Merkezi’nde görkemli bir törenle açıldı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çermik standını gezdi. Başkan Şehmus Karamehmetoğlu, “İlçemizi tanıtmaktan memnunuz” dedi.

Organizasyonda, Diyarbakır mimarisini yansıtan Surlar, Burçlar, Sütunlar ve Kemerlerle çevrili üç tarafı kapalı Dört Ayaklı Minare, Eğil Kaya Mezarları ve Baraj Gölü, Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, Keçi Burcu, On Gözlü Köprü ve Gazi Köşkü’nün fotoğraflarının bulunduğu 136 metrekarelik Diyarbakır Valiliği stanttı,ilçemiz ile Diyarbakır’da faaliyet gösteren birçok Kamu Kurumu, Sivil Toplum Örgütü, Mesleki Örgütler, Ticari İşletmeler gibi bir birinden farklı katılımcıların stantları Diyarbakır’ı en iyi şekilde tanıtmak için Ankara’da bir araya geldi.

“Diyarbakır Tanıtım Günleri” açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Önceki Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, Önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlar M. Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu, Önceki Dönem Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Önceki Dönem İçişleri Bakanlarımız Abdulkadir Aksu ve Efkan Ala, Önceki Dönem Avrupa Birliği BakanıÖmer Çelik, Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Kaymakamlar, eski milletvekilleri, Sivil Toplum KuruluşÖrgütleri, Diyarbakırlı hemşeriler ve davetliler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) Diyarbakır Tanıtım Günleri’nin açılış töreninde Vali Güzeloğlu’nun açış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Meclis Başkanı Yıldırım şunları söyledi;

“Diyarbakır, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu medeniyetinin en köklü şehirlerinden biri. Güven içinde, keyifle gezeceğiniz bir Diyarbakır var artık. Diyarbakır terörle değil, tarihle kültürle medeniyetle sevgiyle kardeşlikle anılan bir şehir haline geldi. Bize ait bütün değerleri orada görebilirsiniz. İnanıyorum ki Diyarbakır gerçek yönüyle tanındığında ülkemizin kardeşliğine, barışına, huzuruna daha çok katkı sağlayacaktır. Bugünkü tanıtım günü sayesinde vatandaşların Diyarbakır’a olan ilgisi daha da artacak, etkinliği gezecek kişiler, Diyarbakır hakkındaki yanlış algılarını bir bir terk edecek, gelirken kafalarında oluşan ön yargıları yok olacaktır.”

Konuşmanın ardından Meclis Başkanı Yıldırım, beraberindekiler ve diğer yetkililerle birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Güzeloğlu, “Diyarbakır Tanıtım Günleri”nin 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlendiğini belirtti. Güzeloğlu, “ilimize, ülkemize ve Diyarbakırlı hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış sonrasında Vali Güzeloğlu, Meclis Başkanı Yıldırım, Bakanlar, Milletvekilleri diğer yetkililer halay ekibi ile yöresel oyunlara eşlik ettikten sonra stantları tek tek gezerek katılımcılar ve ziyaretçilerle sohbet ederek ürünleri incelediler.

-Tanıtımdan memnunuz

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçemiz standını gelenleri karşıladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ilçemiz standına hayran kalırken, standı çok sayıda ziyaretçi gezdi, ilçemizi tanıtan broşürler dağıtıldı. Başkan Karamehmetoğlu, günün anısına başta Diyarbakır Milletvekilleri olmak üzere plaket sundu.

Başkan Karamehmetoğlu, Diyarbakır Tanıtım Günleri’nde ilçeyi en iyi şekilde tanıttıklarını belirterek, “Tanıtımdan ve standımıza yapılan ziyaretten memnunuz. Gerçekten çok büyük ilgi gördük. Sıcak suyumuzun özelliklerini ta anlatma fırsatımız oldu. İçerik bakımından dünyanın en iyi şifalı suyuna sahip olduğumuzu anlattık. Bu tür etkinliklere katılmak çok önemli. Çünkü daha fazla turizmden pay almak durumundayız. Çok iyi sahip olduğumuz kaplıca suyumuzu her yerde anlatmalıyız. Standımıza gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.