18 Aralık 2018 - 20:44
BAŞKAN KARAMEHMETOĞLU DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI.
  • Haber Tarihi: 17-07-2018

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeni ile ilçemizde de bir dizi program gerçekleştirildi.

Buradaki törene, Kaymakam Mehmet Şerif Olcaş, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Özen ve Mehmet Kıran ile vatandaşlar katıldı. Darbe gecesini anlatan kamu spotları yayınlandı, Belediye meydanına kurulan büyük ekranları ile billboardları 15 Temmuz’u anlatan resim ve posterlerle süslendi. Programa, tüm daire amirlerinin katılımı, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının  katılımı sağlandı, gerekli duyurular Belediye hoparlöründen yapıldı. Buradaki etkinlikte, katılımcılara Kaymakamlık ve Belediye birlikte ikramlarda bulundu.

Etkinlikler çerçevesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce film, belgesel, kompozisyon, resim ve şiir yarışmaları ekinliği düzenledi, sergi açtı.

-Şehitler için mevlit

-15 Temmuz Şehitleri için İlçe Müftülüğü koordinesinde tüm camilerde hafta boyunca Kuran-ı Kerim Hatm-i Şerifleri okunacak, ayrıca 15 Temmuz günü öğle şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okundu, Hatm-i şeriflerin duası okundu.

-Fidan dikildi

Anma programı çerçevesinde ilçe Orman İşletme Şefliğince belirlenecek yerde 15 Temmuz Şehitlerin anısına Fidan dikimi gerçekleştirildi.

-Yürüyüş

15 Temmuz Şehitlerini Ana, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen program kapsamında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde 15 Temmuz günü “Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Belediye önünden başlayan yürüyüş, Bayrak Direğin kavşağına kadar sürdü.

Yürüyüş sonrası devam eden Demokrasi Nöbeti 00:13'de okunan Sala ile sona erdi.