14 Kasım 2018 - 19:16
BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
  • Haber Tarihi: 06-11-2018

Belediye Başkanlığımız tarafından Mevlid-i Nebi kapsamında organize edilen konferans, bir düğün salonunda düzenlendi. Programa Kaymakam Nazlı Demir, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Ak Parti İlçe Başkanı Sehit Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahi Sanatçısı Emrah Güneş’in ilahileri ile konferans başladı. Sanatçısı Güneş, sevilen birçok ilahiyi seslendirirken, vatandaşların isteklerini de geri çevirmedi. İlahi sanatçısı Güneş’in ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sahneye çıktı. Prof. Hatipoğlu, üç gündür Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin çeşitli yerlerinde konferans verdiğini ve Çermik’teki bu kalabalığın kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Prof. Nihat Hatipoğlu, dünyada eşitlik kavramını uygulayan tek insanın Hz. Muhammed olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hatipoğlu, dinimizde “kızlar“ diye bir şeyin olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Dinimizde kadına sövmek, aşağılamak, dövmek yoktur. Kız çocuklarımızı zorla evlendirme, rızası olmayan bir kişiyle (işte bununla evleneceksin) demek yoktur. Kız çocukları okula gidemez, eğitim alamaz diye bir kavram yoktur. Rüşvet alıp-vermek, kul hakkı yemek yoktur. Yıllarca bizlere namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek anlatıldı. Peki, az önce saydıklarımı ne yapacağız? Yüce Allah, en büyük günahlardan biri olarak kul hakkını göstermemiş mi? Bizler bunlara riayet edeceğiz. Çünkü bizler, Hz. Muhammed’in soyundan gelen hoşgörünün en kusursuzunu yaşayan o yüce peygamberin ümmetiyiz.

Bir gün şarap içen bir adam Hz. Muhammed’in karşısına gelir, etrafındakiler ona kızıp, nasıl peygamberimizin karşısına böyle çıkarsın derken, peygamber efendimiz etrafındakileri uyararak zaten mahcup durumda bulunan adamın üzerine daha fazla gidilmemesini ister. İşte biz de çevremizdekilere karşı sabırlı ve hoşgörülü olmalıyız.”

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, konuşmalarının ardından vatandaşlardan gelen soruları cevaplaması ile program sona erdi.