18 Ekim 2018 - 08:46
?En önemli ve anlamlı yatırım eğitim yatırımıdır?
  • Haber Tarihi: 26-03-2018

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, eğitimi sadece akademik faaliyet olarak görmediklerini, eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif boyuta olan bir yaklaşım olarak gördüklerini söyledi. Karamehmetoğlu, “En önemli ve anlamlı yatırım eğitim yatırımıdır” dedi.

İlçemiz Belediye Başkanlığı tarafından Ercan Demirkol Anadolu Lisesi’ne 305 adet roman ve hikâye kitabı hediye edildi. Kitapların hediye edilme töreninin ardından hep birlikte kitap okundu. Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan’ın ziyaret ettiği okulda, öğrenciler Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu’na teşekkür etti.

Başkan Karamehmetoğlu, medeniyetin temelinin kitap medeniyeti olduğunu, geleceğimiz olan öğrencileri çok önemsediklerini belirterek, şöyle konuştu;

“Bizim medeniyetimizin temeli kitap medeniyeti. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizi önemsiyoruz. Onların her alanda ilerlemeleri, gelişmeleri, yetişmeleri bizleri onurlandıracak ve gururlandıracaktır.

Eğitimi sadece akademik bir faaliyet olarak görmüyoruz. İnsanların özelliklede öğrencileri zihinsel, ruhsal gelişimlerinin de önemli olduğunu düşünerek bilgiye ulaşma açısından kültürü, sanatı, sporu, bilgiyi önemseyen bir anlayışımız var. Eğitim akademik bir faaliyet olması ötesinde, aynı zamanda eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif boyuta olan bir yaklaşım. Ya bizim çocuklarımız bilgi üretecekler ve bunu kullanacaklar, ya da bilgi üreten toplumların ürettiği bilgiyi kullanıp onlar tarafından edilgen hale getireceklerdir. Tabiri caizse ya bilgiyi üreteceğiz, ya da onlar bizim canımıza okuyacak.

İstiyoruz ki çocuklarımız geleceğin güçlü Türkiye’sinde göğüsleri dimdik, alınları açık olarak dünyanın bütün çocukları ile rekabet etsinler. Bunu biz çocuklarımıza lütuf olarak sunmuyoruz. Biz yöneticilerin memleketimize, milletimize ve özelliklede sevgili çocuklarımıza borcumuz ve yükümlülüğümüz olarak görüyorum. Çocuklara, eğitime yatırım yapmamız lazım. En önemli ve anlamlı yatırım budur. ”

Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan da eğitim camiası olarak Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu’na teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Bozdoğan, Belediye Başkanı Karamehmetoğlu’nun tüm okulların isteğini hiçbir zaman geri çevirmediğini ve imkânlar dâhilinde okullara yardımlarını esirgemediğini, bunun da geleceğimiz olan çocuklarımız için güzel bir örnek ve yol gösterici olduğunu söyledi.