18 Ekim 2018 - 08:43
Kaplıcalarımız için 50 Derece Sıcaklıkta Su Çıktı
  • Haber Tarihi: 23-07-2018

• Saniyede 30 litre sıcak su alınıyor…

İlçemiz Hamambaşı bölgesinde yapılan sondaj çalışması sonucunda 50 derece sıcaklıkta, saniyede 30 litre su çıkarıldı. Kükürtlü ve kalitesi çok yüksek sıcak su, sıcak su sorununu tamamen ortadan kaldırdı.

Son zamanlarda hamamlarda kaplıcalara gelen suyun yetersiz olması nedeniyle Belediye Başkanlığı tarafından çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda müjdeli haber geldi.

Hamamların Türkiye standartlarının üstünde yenilenmesinin ardından, yetersiz gelen termal su sorunu da çözüldü. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçemiz Belediye Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışma sonucunda saniyede 30 litre akacak sıcak su kaynağı bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, turizm sezonunda hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Hamamlarımızı modernize ettikten sonra Türkiye standartlarının da üzerinde bir kaliteye ulaştık. Fakat son zamanlarda kaplıca suyumuzda azalma meydana geldi. Bunun için derhal çalışmalara başladık. Yapılan çalışmalar sonucunu verdi ve 121 metre derinlikte saniyede 30 litre su almaya başladık. Suyumuz 50 derece sıcaklıkta akıyor. Her zaman olduğu gibi kükürtü ve kalitesi oldukça yüksek. Tam turizm sezonunda ulaştığımız kaynak bütün hamamlarımıza yetecek düzeyde olması bizim için ayrıca sevindiricidir.

Gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz, kaplıcalarımızda hiçbir sıkıntı çekmeden şifa bulacaklar. Yapacağımız çalışmalarla hamamlarımızın kalitesini daha da arttıracağız.”